info@osteopathie-ingrid.nl     06 499 33 448De behandeling van baby's en kinderen

De behandeling begint met een vraaggesprek aan de hand van de vooraf ingevulde vragenlijst. Voor het onderzoek wordt de baby of het kind tot op de luier of onderbroek uitgekleed.
Tijdens de behandeling onderzoekt de osteopaat met zijn handen de schedelbeenderen, nek, rug, bekken, buik en gewrichten op hun beweeglijkheid. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam die met de klacht verband houden in kaart gebracht. Door middel van zachte technieken worden blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan opgeheven.

Breng voor het onderzoek en behandeling altijd een favoriet speeltje of boek mee ter afleiding. Bij baby's die flesvoeding krijgen kan het handig zijn om de fles tijdens de behandeling te geven. Anders kan een speentje worden gegeven.

Na de behandeling heeft het lichaam de tijd nodig om te reageren op de behandeling en het zelfherstellend vermogen aan te spreken. Vaak gaan baby's goed slapen na een behandeling. Voor oudere kinderen is het beter om geen drukke dag te hebben na een behandeling.
De periode tussen de behandelingen kan variƫren van 1 week tot 2 maanden.